Utforska konsultrollen

En mångsidig och professionell karriärsutveckling

Att vara konsult inom ekonomi erbjuder en spännande och dynamisk karriär som lockar allt fler ekonomispecialister. Konsultrollen går utanför traditionella anställningar och erbjuder en mängd fördelar som mångsidig erfarenhet och professionell utveckling. I denna artikel kommer vi att utforska de många fördelarna och eventuella utmaningar som det innebär då du omfamnar konsultrollen. Utvärdera fördelarna som gör konsultlivet hos just oss på Re:Con Finance till en utvecklande och berikande arbetsmodell.
Kanske är det du som blir vår nästa kollega? 

Mångsidig erfarenhet
Som konsult får du möjligheten att uppleva ett flertal olika företag, projekt och branscher. Det bidrar med att du får en bredare erfarenhet så du har möjlighet att anpassa dig till flera olika organisationsstrukturer, branscher och ekonomiska flöden. Denna erfarenhet gör dig till en riktig specialist då du kan applicera dina kunskaper i olika kontexter och agera konsultativt. Många ser denna möjlighet som den främsta fördelen med att vara konsult.  

Nätverksmöjligheter
I egenskap av konsult hos Re:Con Finance så får du möjligheten att forma ett omfattande nätverk av seniora ekonomer runt dig, både på ditt uppdrag men även internt inom Re:Con Finance. Vi som bolag träffas regelbundet för aktiviteter och kompetensutveckling. Vi ser på konsultrollen som något mer än bara något transaktionellt och kortsiktigt, vi värnar om att skapa en gemenskap och trivsel bland våra medarbetare. 

Snabb inlärning
I rollen som konsult så krävs det att man är snabbfotad då man fort kan ställas inför ett flertal nya utmaningar i nya miljöer. Man kommer därför snabbt kunna utveckla sin problemlösningsförmåga och även sin beslutsfattningsförmåga.  

Företagsinsyn
Genom att komma in på olika företag och branscher så får du en djup insyn i hur praxis ser ut för olika branscher och hur olika organisationer löser problem. Denna kunskap gör att du sticker ut från mängden och snabbt kan ta dig an nya utmaningar i framtida roller.  

Systemerfarenhet
När du kommer in i olika verksamheter stöter du även oftast på olika ERP. Det kommer göra att du blir en fena på olika system och kan optimera och effektivisera arbetssätt utifrån systemstödens förutsättningar. 

Tillsvidareanställning
Vi på Re:Con Finance tycker att fler ska få möjlighet att uppleva konsultrollen och allt den kan ge. Vi erbjuder därför tillsvidareanställningar till alla våra anställda så att man som konsult hos oss får tryggheten av en vanlig anställning men med upplevelsen av en konsultroll hos flertal företag! 

En viktig aspekt kring konsultrollen att fundera på är dock hur man själv vill arbeta. Passar konsultrollen alla? Svaret är nej. Tycker du det är jobbigt att komma in i nya kontexter och träffa nya människor så kan rollen som konsult bli påfrestande. Inte sällan kan det också vara lite rörigt i de bolag som har konsultbehov. Om du trivs i förvaltande roller där det mesta redan är på plats så är kanske konsultrollen inte rätt för dig.  


Sammanfattningsvis så kan en konsultroll vara ett utvecklande och utmanande nästa steg i din karriär där du får chansen att få uppleva ett flertal olika arbetssätt, system och variation som kan ge din karriär en riktig boost. Värdesätter du även trygghet i din anställning och ett socialt nätverk med kollegor som är några av de mest fantastiska ekonomerna i Stockholmsområdet? Då kan konsultrollen hos Re:Con Finance vara perfekt organisation för dig! 

Om du vill ha mer information om konsultrollen hos oss eller bara nyfiken på vilka vi är, tveka inte att höra av dig till mig på Mikael.Oostindier@reconfinance.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *